Te áteveznéd az óceánt csak azért, hogy eljuthass egy másik kontinensre? Ma már nincs szükséged erre. És arra sem, hogy a számlafeldolgozással manuálisan bíbelődj. Megmutatjuk, miért jelent ez számodra hatalmas könnyebbséget!

A számlakezelés olyan feladat, amely különösen nagy odafigyelést igényel. Egyetlen apró hiba is rengeteg kellemetlenséghez vezető lavinát indíthat el. A helytelenül megadott adatok utólagos helyesbítésekhez, rosszabb esetben ellenőrzésekhez és büntetésekhez vezetnek.

Mivel azonban emberek vagyunk, elkerülhetetlen, hogy néha hibázzunk. Különösen egy olyan, monoton munkafolyamat során, mint a manuális számlafeldolgozás. 

A Matching egy olyan megoldást kínál számodra, amely lehetővé teszi, hogy megszabadulj a nagy mennyiségű számlaadat kézi rögzítésének terheitől. Most megmutatjuk, miért nem szabad ezt a lehetőséget neked sem elszalasztanod!

Te átúsznád az óceánt, ha nem muszáj? És a számlákkal mi a helyzet?

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy miért kellene a Matchinget választaniuk, ha a munkájuk egy NAV letöltés segítségével is simán elvégezhető. Erre a válasz azonban rendkívül egyszerű: átevezhetünk az óceánon egy tutajjal, ha szeretnénk eljutni egy másik földrészre. Manapság erre azonban semmi szükség. 

A modern technológia rég megszabadított minket attól, hogy felesleges idő- és energiabefektetésre legyen szükségünk. Ráadásul az utazással járó veszélyek miatt sem kell többé aggódnunk.

Nos, valami ilyesmi a helyzet a számlafeldolgozás esetében is. A Matching használatával nincs többé szükség a számlaképek kézi párosításra. Nem kell többé hosszú munkaórákat egy monoton feladat elvégzésébe ölni, és nem kell többé sem a hibalehetőségekkel, sem pedig azok következményeivel kalkulálnunk. 

És hogy miért annyira jó ez neked, amennyire?

A kézi párosítás elsőre egyszerű feladatnak tűnhet, azonban, ha valaha próbálkoztál vele, tudod, hogy nem az. Rendkívül monoton, kimerítő és magas fokú koncentrációt igényel. 

Ennek legfőbb oka, hogy a NAV XML fájl és a számlaképek általában nem metszik egymást. Egy számla általában olyan adatokat is tartalmaz, amelyek az XML fájlban nem találhatók meg. Ilyen lehet egy fizetési határidő, egy profitcenter kód, de akár egy cipőméret is (ezutóbbi sem meglepő, ha például munkaruha vásárlásból származó számla feldolgozásáról van szó).  Ezekre az adatokra pedig a manuális párosítás során egytől egyig oda kell figyelned.

Matching azonban típustól függetlenül teszi lehetővé a számlák gyors és egyszerű feldolgozását. Nincs más dolgod, mint megmutatod a szoftvernek a számlák forrását (pl. mappában, e-mailben stb.). Ezután a program automatikusan hozzárendeli számlaképeidet a NAV XML dokumentumhoz és végzi a dolgát helyetted. Ilyen egyszerű.

Mindezt úgy, hogy a hibák miatt sem kell aggódnod. A Matching rendszerén keresztül rögzített adatok ugyanis 100%-ban megegyeznek a NAV adatszolgáltatásba feltöltött adatokkal, a hibalehetőség pedig gyakorlatilag a 0,00%-kal egyenlő. Ez rengeteg kellemetlenségtől, helyesbítéstől, és akár a hibás adatszolgáltatásból fakadó büntetésektől is megóvja cégedet. 

Mennyi mindenben segíthet még a Matching?

A Matching rengeteg olyan lehetőséget kínál, amelyek egyszerre teszik egyszerűbbé, hatékonyabbá és pontosabbá a számlafeldolgozás folyamatát. Arccal ruházza fel az arctalan XML fájlokat, támogatja a számlakép alapú jóváhagyási folyamatot, és a külföldi számlák kezelésével is simán megbirkózik.

Használatával rengeteg energiát szabadíthatsz fel, amelyet eddig a hagyományos számlakezelés kötött le. Ezeket az energiákat pedig hatékonyan csoportosíthatod át más, komplexebb feladatok elvégzésére. Egyszóval soha többé nem lesz szükséged arra, hogy belevesd magad az óceánba és egészen kifulladásig pedálozz a szárazföld felé!